Eenhart

Vredespaleis Het laatste evenement dat ik - gesteund en geholpen door velen - heb georganiseerd heeft plaatsgevonden op 11 december 2016; een dag voor support voor (de beweging in) Standing Rock. In Standing Rock in North Dakota heeft een lokaal protest tegen de aanleg van een pijplijn direkt langs hun reservaat, geleid tot wereldwijde steun van honderden indigenous peoples van over de hele wereld. Zelfs steden zoals Los Angeles betoogden hun steun. (Voor mij symboliseert deze strijd van ceremoniële niet gewapende natives tegen meedogenloze bedrijven en overheden het begin van de ommekeer, nu iedereen het heeft over de noodzaak voor het beschermen van de natuur.) 

De pijplijn moet onder de Missouri door en de Lakota weten dat de kans op een olielek levensgroot is. Kijk op Wikipedia of bijvoorbeeld naar  dit artikel van het Center of Effective Government, waarin staat dat er sinds 2010 3300 olie en gaslekken waren in USA. De protectors beschermen 'the sacred'; de elementen waaruit al ons leven is opgebouwd. Aarde, Lucht en Water en hun strijdkreet is Mni Wiconi: Water is Life.

Ik zelf sloeg aan toen, echt dé dag nadat een onderzoeker de plaats van de te beschermen sacred sites aan de rechtbank had bekendgemaakt, die sacred sites met bulldozers met de grond werden gelijk gemaakt. Onderstaand een paar filmpjes over de strijd tussen autoriteiten en de Water-is-Life Protectors. Verdere informatie vind je op facebook groepen als Red Warrior Camp, Standing Rock Protectors - Pipeline Protest, en diverse andere.   

Hier 2 filmpjes over het politieoptreden in North Dakota:

Environmental Laywer Explains Standing Rock Legal Issues              Native Woman Falsely Arrested & Tossed Naked in Jail 

Mijn oproep tot een gezamenlijk protest werd door velen gehoord en in het najaar van 2016 werden overal in de Lage Landen waterceremonies gehouden waarna dit ceremoniële water op 11 december voor het Vredespaleis werd samen gebracht tijdens een slotceremonie (foto's). Het water werd daarna door ons, met behulp van de Groenlandse sjamaan Angaangaq, naar de zee gebracht. Sun Bear's lied 'The River is Flowing' volgend. Het voor al ons leven onmisbare water erend. De Hopi zeggen 'We are all clouds'. Het percentage water in ons lijf daalt van geboorte tot ouderdom van ca 75 tot 55%. Dus dat klopt wel zo'n beetje.   Hier één van de vele video's.